بروز رسانی های امنیتی برای اندروید معرفی شد

بهروز فیض
توسط:
0

 در برنامه Android Show که روز سه‌شنبه و پیش از کنفرانس Google I/O برگزار شد، گوگل مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید امنیتی و حریم خصوصی برای اندروید معرفی کرد. این قابلیت‌ها شامل محافظت‌های جدید برای تماس‌ها، اشتراک‌گذاری صفحه، پیام‌ها، دسترسی به دستگاه و مجوزهای سیستمی است. هدف گوگل از این اقدامات، محافظت از کاربران در برابر کلاهبرداری، ایمن نگه‌داشتن اطلاعات در صورت سرقت یا نفوذ به دستگاه، و تقویت امنیت در برابر حملات مختلف است.



📞 محافظت در تماس‌ها

کلاهبرداران تلفنی اغلب کاربران را ترغیب می‌کنند تا روی لینک‌های مشکوک کلیک کرده یا اپلیکیشن‌هایی با منشأ ناشناس را نصب کنند. برای مقابله با این تهدیدها، گوگل اکنون هنگام تماس با افرادی که در لیست مخاطبین نیستند، برخی اقدامات خطرناک را مسدود می‌کند یا هشدارهایی به کاربران می‌دهد.



در اندروید ۱۶، این اقدامات شامل موارد زیر هستند:

  • نصب اپلیکیشن برای اولین بار از منابعی مانند مرورگر وب یا پیام‌رسان‌هایی که توسط گوگل تأیید نشده‌اند (side-loading)

  • اعطای مجوز دسترسی (accessibility) به اپلیکیشن‌ها که می‌تواند توسط کلاهبرداران برای کنترل دستگاه استفاده شود

  • جلوگیری از غیرفعال‌سازی Google Play Protect (برای کاربران اندروید ۶ به بالا) در حین تماس

🖥️ محافظت از اشتراک‌گذاری صفحه (Screen Sharing)

گوگل همچنین محافظت از اشتراک‌گذاری صفحه را ارتقاء داده است. اکنون پس از پایان تماس، به کاربران یادآوری می‌شود که اشتراک‌گذاری صفحه را متوقف کنند.



همچنین، گوگل در همکاری آزمایشی با چند بانک بریتانیایی، قابلیتی را برای نمایش صفحه هشدار در حال آزمایش دارد. در دستگاه‌هایی با اندروید ۱۱ یا بالاتر، اگر کاربر هنگام اشتراک‌گذاری صفحه با شماره‌ای ناشناس، برنامه یکی از بانک‌های همکار را باز کند، صفحه‌ای هشداردهنده نمایش داده می‌شود که شامل دکمه‌ای برای پایان سریع اشتراک‌گذاری است.

✉️ محافظت در Google Messages

قابلیت تشخیص کلاهبرداری در Google Messages که در ماه مارس عرضه شده بود، اکنون توسعه یافته است. با استفاده از هوش مصنوعی روی دستگاه، پیام‌های مشکوک شناسایی شده و هشدارهای لازم ارائه می‌شود. این سیستم اکنون می‌تواند انواع بیشتری از کلاهبرداری‌ها را شناسایی کند، از جمله:

  • کلاهبرداری‌های رمز ارز، کارت هدیه، جریمه‌های جعلی، هزینه‌های پنهان

  • جعل هویت مالی و پشتیبانی فنی جعلی



🔐 Identity Check و حفاظت از تنظیمات حساس

اوایل امسال، گوگل قابلیت Identity Check را برای دستگاه‌های Pixel و سامسونگ با OneUI 7 عرضه کرد. این ویژگی برای تغییر تنظیمات حساس مانند رمز عبور، اثرانگشت، یا غیرفعال‌سازی حفاظت در برابر سرقت، نیاز به احراز هویت بیومتریک دارد، مشروط بر اینکه کاربر خارج از مکان‌های مورد اعتماد خود باشد. حالا این قابلیت با اندروید ۱۶ برای سایر سازندگان نیز در دسترس خواهد بود.

🔄 حفاظت از Factory Reset

در ادامه‌ی به‌روزرسانی‌ها، گوگل در سال جاری محافظت از بازیابی کارخانه‌ای (Factory Reset) را تقویت خواهد کرد. در این حالت، دستگاه‌هایی که بدون تأیید الگو، رمز عبور یا حساب گوگل قبلی ریست می‌شوند، به‌شدت محدود می‌شوند و عملاً قابل استفاده نخواهند بود.

🛡️ Google Play Protect و شناسایی اپ‌های مشکوک

قابلیت‌های تشخیص زنده Google Play Protect نیز ارتقاء یافته‌اند. حالا این سیستم می‌تواند اپلیکیشن‌هایی که آیکون‌شان پنهان یا تغییر داده شده را نیز شناسایی کند. این قابلیت در ماه‌های آینده برای کاربران Pixel 6 به بالا در دسترس خواهد بود. همچنین، گوگل مجموعه جدیدی از قوانین داخلی را برای شناسایی دسته‌های بیشتری از اپ‌های مخرب اعمال کرده است.

🧰 حالت Advanced Protection و Find My Hub

گوگل همچنین با افزودن ویژگی‌های جدید به حالت Advanced Protection، حفاظت از شخصیت‌های عمومی مانند خبرنگاران و سیاستمداران را افزایش داده است. در کنار آن، گوگل قابلیت جدیدی به نام Find My Hub معرفی کرده که به کاربران اجازه می‌دهد وسایل، دوستان و اعضای خانواده خود را راحت‌تر ردیابی کنند.

این مجموعه از به‌روزرسانی‌های امنیتی گسترده، بخشی از تلاش گوگل برای محافظت هوشمندانه‌تر از کاربران در برابر تهدیدات پیچیده دیجیتال در اکوسیستم اندروید است.

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)