آب برای زندگی به شکلی که ما میشناسیم ضروری است، اما دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چگونه آب روی زمین پدید آمده است. یکی از نظریهها این است که سیارکها با برخورد به سیاره ما در دوران ابتداییاش، هیدروژن — که برای تشکیل مولکولهای آب ضروری است — را به صورت "اکسپرس" برای ما فرستادهاند. با این حال، تحقیقات جدید نشان میدهد که زمین خودش به اندازه کافی هیدروژن داشته، ممنون از شما!
پژوهشگران در بریتانیا مقادیر ناشناختهای از هیدروژن را در نوعی شهابسنگ به نام «کندریت انستاتیتی» کشف کردند. احتمالاً با خودتان فکر میکنید: «خب، وجود هیدروژن در یک شهابسنگ چه ربطی به منشأ آب روی زمین دارد؟» ترکیب شیمیایی شهابسنگهای کندریت انستاتیتی شباهت زیادی به ترکیب زمین در ۴.۵۵ میلیارد سال پیش دارد. بنابراین اگر این شهابسنگها منبعی مستقل از هیدروژن داشتهاند، احتمالاً زمین اولیه نیز چنین منبعی داشته — یعنی میتوانسته بدون کمک مهمانان فضایی، آب تولید کند.
«یکی از پرسشهای بنیادی برای دانشمندان علوم سیارهای این است که زمین چگونه به شکل کنونی خود درآمده است. ما اکنون فکر میکنیم موادی که سیاره ما را ساختهاند — که میتوان آنها را با مطالعه این شهابسنگهای نادر بررسی کرد — بسیار غنیتر از آن چیزی بودند که قبلاً تصور میکردیم»، جیمز برایسون از دپارتمان علوم زمین دانشگاه آکسفورد در بیانیهای دانشگاهی گفت. «این کشف از این ایده پشتیبانی میکند که شکلگیری آب روی زمین فرآیندی طبیعی بوده، نه یک تصادف ناشی از بمباران سیارکهای آبدار پس از تشکیل سیاره.»
برایسون، یکی از نویسندگان این مطالعه که اوایل این ماه در مجله Icarus منتشر شده، به همراه همکارانش شهابسنگ کندریت انستاتیتیای از آلاسکا به نام LAR 12252 را بررسی کردند. در حالی که مطالعه قبلی روی همین شهابسنگ نشانههایی از هیدروژن را یافته بود، طبق این بیانیه، آن نشانهها ممکن بود ناشی از آلودگی زمینی باشند.