ماهواره ساخت جف بزوس در مدار زمین گم شد !

بهروز فیض
توسط:
0

 یک ماهواره ۸۸ میلیون دلاری که با حمایت میلیاردر جف بزوس ساخته شده بود، در فضا گم شد. این ماهواره با نام MethaneSAT، طراحی شده بود تا منابع انتشار گاز متان در سراسر جهان را شناسایی کند، اما تنها حدود ۱۵ ماه در مدار زمین دوام آورد و به شکل غیرمنتظره‌ای مأموریتش پایان یافت.



صندوق دفاع محیط زیست (EDF) که این ماهواره را در مارس ۲۰۲۴ پرتاب کرده بود، در تاریخ ۱ ژوئیه خبر از کار افتادن آن را اعلام کرد. این سازمان فاش کرد که MethaneSAT به‌طور ناگهانی در ۲۰ ژوئن از کار افتاد و تیم عملیات مأموریت تاکنون نتوانسته‌اند ارتباط خود را با این ماهواره برقرار کنند. اکنون آن‌ها بر این باورند که ماهواره به‌طور کامل توان مصرفی خود را از دست داده است. استیون هامبورگ، دانشمند ارشد EDF و مسئول مأموریت MethaneSAT، در گفتگو با مجله Science گفت: «هیچ نشانه‌ای از وجود مشکل پیش از این اتفاق وجود نداشت. این قطعاً یکی از بدترین روزها و هفته‌های من بود.»

هنگامی که MethaneSAT به فضا پرتاب شد، EDF وعده داده بود که این ماهواره «نقطه عطفی» در ردیابی انتشار گاز متان خواهد بود و به نهادهای نظارتی برای شناسایی منابع انتشار این گاز گلخانه‌ای قدرتمند کمک می‌کند. تا حدی این وعده محقق شده بود. بیش از یک سال، این ماهواره توانست منابع صنعتی انتشار متان را شناسایی کند، که عمدتاً ناشی از فعالیت‌های صنعت نفت و گاز بود. طبق اعلام آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، متان یک گاز گلخانه‌ای فوق‌العاده قدرتمند است که طی یک بازه زمانی صد ساله، ۲۸ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن، گرما را در جو زمین به دام می‌اندازد.

کارشناسان می‌دانند که انتشار گاز متان عمدتاً از کشاورزی، تولید سوخت‌های فسیلی و تجزیه زباله‌های دفن‌شده در محل‌های دفن زباله ناشی می‌شود، اما منابع نقطه‌ای این گاز، به‌سختی قابل شناسایی و اندازه‌گیری دقیق هستند. MethaneSAT که با کمک یک کمک مالی ۱۰۰ میلیون دلاری از سوی Earth Fund متعلق به جف بزوس توسعه یافته بود، هدف داشت این روند را آسان‌تر کند. در حالی که ماهواره‌های دیگر، مانند Sentinel-5 متعلق به آژانس فضایی اروپا، می‌توانند متان را در مقیاس‌های بزرگ نقشه‌برداری کنند، تجهیزات پیشرفته طیف‌سنجی MethaneSAT قادر بودند انتشار متان در مقیاس‌های کوچک‌تر، مانند کل میادین نفت و گاز را شناسایی کنند. این ماهواره می‌توانست با دقت بی‌سابقه‌ای روی نقاط داغ تمرکز کرده و تصاویر با وضوح بالا از «نشت‌های» متان تهیه کند.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)