هوش مصنوعی، کشف علمی و نوآوری محصول - مقاله برتر MIT کنار گذاشته شد

بهروز فیض
توسط:
0

 دانشگاه MIT اعلام کرده که به دلیل نگرانی‌های جدی درباره‌ی "درستی و یکپارچگی" یک مقاله‌ی پرمخاطب درباره تأثیر هوش مصنوعی بر پژوهش و نوآوری، این مقاله باید از «گفتمان عمومی» کنار گذاشته شود.



مقاله‌ی مورد بحث با عنوان «هوش مصنوعی، کشف علمی و نوآوری محصول» توسط دانشجوی دکترای اقتصاد MIT، آیدن تونر-راجرز (Aidan Toner-Rodgers) نوشته شده است. این مقاله مدعی بود که معرفی یک ابزار هوش مصنوعی در یک آزمایشگاه بزرگ و ناشناس در حوزه علم مواد، باعث افزایش کشف مواد جدید و ثبت اختراعات شده، اما همزمان رضایت پژوهشگران از کارشان را کاهش داده است.

اقتصاددانان برجسته‌ی MIT، دارون عجم‌اوغلو (برنده‌ی نوبل اخیر) و دیوید آتور، سال گذشته از این مقاله ستایش کردند. آتور حتی در گفت‌و‌گو با وال‌استریت ژورنال گفته بود که از دیدن نتایج مقاله "متحیر شده است." اما اکنون هر دو اعلام کرده‌اند که هیچ اطمینانی نسبت به منشأ، اعتبار یا صحت داده‌ها و نتایج پژوهش ندارند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، در ژانویه، یک دانشمند کامپیوتر با تخصص در علم مواد با نگرانی‌هایی به عجم‌اوغلو و آتور مراجعه کرد. این دو اقتصاددان نیز موضوع را به MIT گزارش دادند و در نتیجه، بررسی داخلی آغاز شد.

MIT گفته به دلیل قوانین مربوط به حفظ حریم خصوصی دانشجویان، نمی‌تواند نتایج این بررسی را افشا کند، اما اعلام کرده که نویسنده‌ی مقاله دیگر در MIT حضور ندارد. هرچند دانشگاه نامی از نویسنده نبرده، نسخه‌ی پیش‌چاپ مقاله و پوشش رسانه‌ای اولیه، تونر-راجرز را به‌عنوان نویسنده معرفی کرده‌اند.

Toner-Rodgers


MIT همچنین گفته که از نشریه‌ی Quarterly Journal of Economics (که مقاله به آن ارسال شده بود) و پایگاه arXiv درخواست کرده تا مقاله را حذف کنند. با این حال، طبق قوانین arXiv، فقط نویسنده‌ی مقاله می‌تواند درخواست حذف رسمی را ثبت کند — و MIT می‌گوید تا این لحظه، نویسنده هنوز اقدامی در این زمینه نکرده است.

این اتفاق ضربه‌ای به اعتبار یکی از پر سر و صداترین مقالات سال گذشته در حوزه تأثیرات هوش مصنوعی بر علم و نوآوری است، و نشان‌دهنده‌ی اهمیت صحت داده‌ها، شفافیت روش‌ها و پاسخگویی علمی در دوران پرشتاب توسعه فناوری‌های نوین همچون AI است.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)