نقشه برداری سه بعدی از فضا شروع شد

بهروز فیض
توسط:
0

 چشم جدید ناسا به کیهان به‌طور رسمی آغاز به کار کرده و از این هفته عملیات علمی منظم خود را با مأموریت اصلیِ نقشه‌برداری از جهان آغاز کرده است.



پس از یک دوره شش‌هفته‌ای تنظیم و کالیبراسیون، ابزار جدید ناسا با نام کامل «طیف‌سنج نوری برای تاریخچه جهان، دوره یونیزاسیون مجدد و کاوشگر یخ‌ها» — که خوشبختانه به اختصار SPHEREx نامیده می‌شود — مأموریت دوساله‌اش را آغاز کرده تا نقشه‌ای فوق‌العاده دقیق و کامل از آسمان سراسر کیهان تهیه کند.

این رصدخانه فضایی که پس از تأخیری در اوایل ماه مارس به فضا پرتاب شد، اکنون روزانه حدود ۳۶۰۰ تصویر مادون قرمز ثبت می‌کند و نوری را جمع‌آوری می‌کند که برای چشم انسان نامرئی است، اما حامل اطلاعاتی از اجرام و رویدادهای کیهانی از ابتدای پیدایش جهان است.

بر خلاف برخی تلسکوپ‌ها که تنها به بخشی از آسمان خیره می‌شوند، SPHEREx کل کره آسمانی را رصد خواهد کرد و هر شش ماه یک‌بار این پوشش کامل را تکرار می‌کند. این فضاپیما روزانه حدود ۱۴ بار به دور زمین می‌چرخد و در هر گردش، نوار جدیدی از کهکشان راه شیری و فراتر از آن را اسکن می‌کند. SPHEREx با استفاده از شش آشکارساز خود، نور را به ۱۰۲ رنگ مختلف مادون قرمز تجزیه می‌کند، که به کمک آن بیش از ۹ میلیون رصد از ابرهای میان‌ستاره‌ای در کهکشان ما در طول عمر مأموریتش انجام خواهد داد.


برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)