قابلیت Recall مایکروسافت به مرور برای همه فعال می شود

بهروز فیض
توسط:
0



 نزدیک به یک دور کامل گردش زمین به دور خورشید گذشته از زمانی که مایکروسافت نرم‌افزار «حافظه عکسی» خود با قابلیت هوش مصنوعی و اسکرین‌شات‌گیری خودکار را برای کامپیوترهای Copilot+ معرفی کرد و بعد به‌طور ناگهانی کنار گذاشت. حالا، چه بخواهید چه نه، این قابلیت قرار است برگردد و بهتر است نه‌تنها اگر قصد استفاده از آن را دارید، بلکه اگر فکر می‌کنید یکی از دوستان، اعضای خانواده یا همکارانتان ممکن است از آن استفاده کند، برایش آماده باشید.

در آخرین پست وبلاگ مایکروسافت درباره نسخه پیش‌نمایش Windows Insider با شماره ساخت KB5055627 آمده که Recall قرار است «به‌صورت تدریجی» در هفته‌های آینده برای کاربران نسخه بتا عرضه شود. همان‌طور که مایکروسافت در مه ۲۰۲۴ برای اولین بار نمایش داد، Recall به‌طور خودکار از اکثر اپ‌ها، صفحات وب یا اسنادی که کاربر روی آن‌هاست اسکرین‌شات می‌گیرد. این سیستم همه این تصاویر را دسته‌بندی کرده و با استفاده از هوش مصنوعی داخلی (روی خود دستگاه) محتوای هر تصویر را تحلیل می‌کند. کاربران می‌توانند در بین این اسکرین‌شات‌ها جست‌وجو کنند و فقط با یک کلیک به صفحه موردنظر بازگردند. اگر از آن دسته افرادی هستید که حتی یادتان نمی‌ماند دیروز چه صفحه وبی را باز کرده بودید، به نظر می‌رسد این قابلیت می‌تواند واقعاً مفید باشد. انتظار می‌رود مایکروسافت نسخه به‌روزرسانی‌شده Recall را در کنفرانس Build که از ۱۹ مه آغاز می‌شود، معرفی کند.


البته، Recall بدون ایراد هم نیست — و ایراداتش کم هم نیستند. طبق اطلاعاتی که در صفحه معرفی این قابلیت اومده، Recall بخشی از فضای ذخیره‌سازی شما رو به خودش اختصاص می‌ده و اون رو به گرفتن مداوم اسکرین‌شات‌ها اختصاص می‌ده. به‌صورت پیش‌فرض، اگه SSD سیستم شما ۱ ترابایت یا بیشتر فضا داشته باشه، حدود ۱۵۰ گیگابایت از اون به این قابلیت تعلق می‌گیره. همچنین باید مشخص کنین که سیستم چه مدت این اسکرین‌شات‌ها رو نگه داره. این تنظیمات رو می‌تونین در قسمت Privacy & Security، بخش Recall & Snapshots تغییر بدین.

اینجاست که Recall با کلی نگرانی مربوط به حریم خصوصی و امنیت روبه‌رو می‌شه. مایکروسافت در ابتدا Recall رو کنار گذاشت چون کارشناسان امنیتی حفره‌های بزرگ و واضحی توی نرم‌افزار پیدا کرده بودن که باعث می‌شد هر کسی که به سیستم دسترسی داشت بتونه متن‌هایی که هوش مصنوعی از روی اسکرین‌شات‌ها استخراج کرده بود رو ببینه. برنامه بدون هیچ مشکلی از حساب‌های بانکی، شماره‌های تأمین اجتماعی، و هر نوع اطلاعات حساس دیگه‌ای اسکرین‌شات می‌گرفت.

مایکروسافت بعد از اون Recall رو دوباره بازطراحی کرد و حالا برای دسترسی به اسکرین‌شات‌ها، کاربران باید از Windows Hello با احراز هویت بیومتریک یا پین‌کد استفاده کنن. کاربران همچنین می‌تونن گرفتن اسکرین‌شات رو موقتاً متوقف کنن یا از قبل مشخص کنن که چه اپلیکیشن‌هایی یا حتی چه صفحات وبی (فقط در مرورگرهای Edge، Firefox، Opera و Chrome) نباید ضبط بشن. البته این سیستم هم بدون خطا نیست؛ گزارش‌هایی از اواخر سال گذشته نشون دادن Recall گاهی اوقات نمی‌تونه تشخیص بده که داره اطلاعات بانکی رو ثبت می‌کنه.

در نهایت، این خود کاربران هستن که باید مطمئن بشن هر صفحه حساسی که بازدید می‌کنن توی لیست ممنوعه باشه.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)