فضاپیمای زمان شوروی وارد مدار زمین خواهد شد

بهروز فیض
توسط:
0

 یک کاوشگر ۵۳ سالهٔ ونوس که نتوانست از مدار پایین زمین فرار کند، انتظار می‌رود طی هفته‌های آینده به‌صورت کنترل‌نشده وارد جو زمین شود. این فضاپیما که برای تحمل گرمای شدید ساخته شده، ممکن است بخش‌هایی از آن در حین فرود سالم بمانند و روی زمین سقوط کنند.



ماژول فرودگر متعلق به یک فضاپیمای قدیمی شوروی احتمالاً در هفتهٔ دوم ماه مه وارد جو زمین خواهد شد. مارکو لانگبروک، ردیاب ماهواره‌ای مستقر در لیدن هلند، در به‌روزرسانی وبلاگی نوشت: «از آنجا که این فرودگر برای گذر از جو ونوس طراحی شده، ممکن است ورود به جو زمین را نیز به‌طور سالم پشت سر بگذارد و سالم برخورد کند.» او افزود: «خطرات آن به‌طور خاص بالا نیست، اما صفر هم نیست.»



فضاپیمای Kosmos 482 در تاریخ ۳۱ مارس ۱۹۷۲ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرتاب شد. این مأموریت تلاشی از سوی برنامه فضایی شوروی برای رسیدن به سیاره ونوس بود، اما نتوانست به سرعت کافی برای ورود به مسیر انتقالی به‌سوی این سیاره داغ دست یابد. به‌گفته ناسا، نقص فنی باعث شد موتور به‌درستی روشن نشود و فضاپیما در مدار بیضوی به دور زمین باقی بماند. این فضاپیما به چهار قطعه تقسیم شد که دو تکه کوچکتر آن دو روز پس از پرتاب بر فراز اشبورتون نیوزیلند وارد جو شدند. دو قطعه باقی‌مانده – که به باور کارشناسان، محموله اصلی و بخش بالایی جداشده موتور هستند – به مداری بالاتر به ارتفاع ۱۳۰ در ۶٬۰۸۹ مایل (۲۱۰ در ۹٬۸۰۰ کیلومتر) وارد شدند.

این مأموریت ناموفق شامل یک اتوبوس حامل و یک فرودگر بود که با هم یک محفظهٔ کروی تحت‌فشار به وزن بیش از ۱٬۰۰۰ پوند (۴۹۵ کیلوگرم) را تشکیل می‌دادند. با توجه به جرم آن، لانگبروک نوشت: «خطرات آن مشابه برخورد یک شهاب‌سنگ است.»

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)