سایه جنگ با آمریکا و اسرائیل روی سر ایران

بهروز فیض
توسط:
0


 رهبر عالی ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، یک روز پس از تهدید دونالد ترامپ به اقدام نظامی علیه ایران، آنچه را که "روش‌های زورگویی" توصیف کرد، مورد انتقاد قرار داد.خامنه‌ای روز شنبه پس از تهدید ترامپ به اقدام نظامی در صورت امتناع ایران از مذاکره درباره برنامه هسته‌ای‌اش، به مقامات گفت:

"برخی دولت‌های قلدر – واقعاً اصطلاح مناسب‌تری برای برخی از شخصیت‌ها و رهبران خارجی غیر از واژه قلدر پیدا نمی‌کنم – بر مذاکره اصرار دارند."

او افزود: "هدف آن‌ها از مذاکره، حل مشکلات نیست، بلکه سلطه‌گری است."

روز جمعه، ترامپ اعلام کرد که نامه‌ای به رهبر عالی ایران نوشته و در آن خواستار مذاکرات جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران شده است؛ در غیر این صورت، ایران با احتمال اقدام نظامی مواجه خواهد شد.خامنه‌ای روز شنبه گفت که قدرت‌های زورگو به دنبال تحمیل انتظارات خود هستند.او اظهار داشت: "آن‌ها انتظارات جدیدی مطرح می‌کنند که خودشان هم می‌دانند ایران قطعاً آن‌ها را برآورده نخواهد کرد." خامنه‌ای بدون نام بردن از ایالات متحده یا اشاره به نامه ترامپ این سخنان را بیان کرد.


ایران اعلام کرد که هنوز نامه‌ای از ترامپ دریافت نکرده است. عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، در تلویزیون دولتی گفت: "ما از این نامه شنیده‌ایم، اما چیزی دریافت نکرده‌ایم."

عراقچی روز جمعه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت که تهران تحت "فشار حداکثری" مذاکره نخواهد کرد، هرچند مستقیماً به نامه ترامپ اشاره نکرد. ترامپ با بازگشت به کاخ سفید در ژانویه، سیاست "فشار حداکثری" خود علیه ایران را دوباره به کار گرفت. در چارچوب این سیاست، ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ایران که به‌طور رسمی به عنوان برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) شناخته می‌شود، خارج شد.



برجام، که در سال ۲۰۱۵ بین تهران و قدرت‌های غربی امضا شد، در ازای محدودیت‌هایی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، کاهش تحریم‌های اقتصادی را به همراه داشت.تهران در ماه‌های اخیر تلاش‌های دیپلماتیک با سه کشور اروپایی – بریتانیا، فرانسه و آلمان – را برای حل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای خود انجام داده است.با این حال، خامنه‌ای روز شنبه همچنین سه کشور اروپایی را به دلیل "اعلام اینکه ایران به تعهدات خود تحت برجام عمل نکرده است" مورد انتقاد قرار داد.او گفت: "شما می‌گویید که ایران به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است. بسیار خوب، آیا شما به تعهدات خود در برجام عمل کرده‌اید؟"خامنه‌ای گفت که تهران به مدت یک سال به تعهدات خود پایبند بوده، اما "راه دیگری جز عقب‌نشینی از آن‌ها" طبق قانونی که توسط مجلس ایران تصویب شده، باقی نمانده است.


مقامات آمریکایی اکنون تخمین می‌زنند که ایران در صورت تصمیم‌گیری می‌تواند ظرف چند هفته یک سلاح هسته‌ای تولید کند.تهران همواره پیگیری تسلیحات هسته‌ای را انکار کرده و بر ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود تأکید داشته است.مقامات ایرانی همواره به فتوای رهبر عالی اشاره کرده‌اند که توسعه چنین تسلیحاتی را ممنوع کرده است.ماه گذشته، خامنه‌ای بار دیگر مخالفت خود با مذاکره با ایالات متحده را تکرار کرد و این کار را "نابخردانه" خواند؛ تنها چند روز پس از آنکه ترامپ خواستار یک توافق هسته‌ای جدید شد.خامنه‌ای واشنگتن را به "نابودی، نقض و پاره کردن" توافق ۲۰۱۵ متهم کرد.در سال ۲۰۱۹، بیش از یک سال پس از خروج ترامپ از برجام، شینزو آبه، نخست‌وزیر وقت ژاپن، برای میانجی‌گری بین تهران و واشنگتن به ایران سفر کرد.


اما خامنه‌ای قاطعانه احتمال مذاکره با ایالات متحده را رد کرد و گفت که او "ترامپ را فردی شایسته برای تبادل پیام" نمی‌داند.


برنامه برای سال آینده تورم بیشتر ، کسب درآمد دولت از افزایش قیمت و مالیات هاست که خودش به این چرخه هرچه بیشتر دامن میزند ، مثلا گوشی های همراه گویا با افزایش درصد میزان پرداختی در گمرک مواجه خواهند شد. مالیات بر مواد خوراکی نیز اعمال شده و بیشتر می شود.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)