یک تیم بینالمللی از ستارهشناسان با استفاده از تلسکوپ کانادا-فرانسه-هاوایی (Canada France Hawaii Telescope) موفق به کشف 128 قمر جدید در اطراف زحل شدند. زحل سال گذشته با کشف 62 قمر جدید عنوان پادشاه قمرها را دوباره از آن خود کرد و مجموع قمرهای خود را به 145 رساند. رقیب اصلی زحل در منظومه شمسی، یعنی مشتری (Jupiter)، تنها 95 قمر تاییدشده دارد.
این دو غول گازی (زحل و مشتری) سالها در رقابتی تنگاتنگ برای داشتن بیشترین تعداد قمر در منظومه شمسی بودند، اما اکنون میتوان گفت که زحل با اختلافی چشمگیر برنده این رقابت شده است.
"بر اساس برآوردهای ما، فکر نمیکنم مشتری هرگز بتواند به زحل برسد،" ادوارد اشتون (Edward Ashton)، محقق فوق دکتری در موسسه نجوم و اخترفیزیک در آکادمی سینیکا (Academia Sincia) و سرپرست تیم این کشف، در بیانیهای از دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت.
این تیم تحقیقاتی آسمان اطراف زحل را با تلسکوپ کانادا-فرانسه-هاوایی بین سالهای 2019 تا 2021 رصد کردند و با ترکیب چندین تلسکوپ، سیگنالهای اجرام نجومی را تقویت کردند. بررسیهای اولیه آنها منجر به کشف 62 قمر شد، اما همچنین اجرام بسیاری شناسایی شدند که به عنوان قمر تایید نشده بودند. ستارهشناسان در سه ماهه اول سال 2023 دوباره به همان نواحی آسمان بازگشتند تا هویت اجرام باقیمانده را تأیید کنند — یعنی مشخص کنند که آیا این اجرام واقعاً قمر هستند یا نه. این هفته، اتحادیه بینالمللی نجوم (International Astronomical Union) این کشف را به رسمیت شناخت.