یک مؤسسه تحقیقاتی وابسته به سازمان ملل متحد دو آواتار مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کرده که هدف آنها آموزش عمومی درباره مسائل مربوط به پناهندگان است.
به گزارش 404 Media، این پروژه توسط یک کلاس آموزشی در مرکز تحقیقات سیاستگذاری دانشگاه ملل متحد (UNU-CPR) انجام شده و نتیجه آن خلق دو نماینده یا آواتار هوش مصنوعی به نامهای آمینا و عبدالله بوده است:
- آمینا، یک زن خیالی است که از درگیریها در سودان گریخته و اکنون در یک اردوگاه پناهندگان در چاد زندگی میکند.
- عبدالله، یک سرباز خیالی است که عضو نیروهای شبهنظامی نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) در سودان است.
کاربران قرار است بتوانند در وبسایت این آزمایش با این آواتارها گفتگو کنند، اما نویسنده گزارش اشاره کرده که هنگام تلاش برای ثبتنام در بعدازظهر شنبه با پیام خطا مواجه شده است.
ادواردو آلبریشت، استاد دانشگاه کلمبیا و پژوهشگر ارشد در UNU-CPR، به 404 Media گفته که او و دانشجویانش «فقط در حال بازی با این مفهوم بودند» و قصد نداشتند این پروژه را بهعنوان راهحل رسمی برای سازمان ملل معرفی کنند.
مقالهای که خلاصه این پروژه را ارائه میدهد، پیشنهاد کرده که این آواتارها میتوانند برای جلب سریع حمایت مالی از اهداکنندگان به کار گرفته شوند. با این حال، در این مقاله آمده است که بسیاری از شرکتکنندگان در کارگاه، پس از تعامل با آواتارها، واکنش منفی نشان دادهاند؛ برای مثال گفتهاند که پناهندگان در دنیای واقعی کاملاً قادر به صحبت از جانب خود هستند.