تامین آب در ماه به کمک مایکروویو ماه‌نشین

بهروز فیض
توسط:
0

 ماموریت آرتمیس ناسا با هدف ایجاد پایه‌های حضور بلندمدت انسان در ماه تا پایان این دهه طراحی شده است. برای رسیدن به این هدف، آژانس‌های فضایی باید به اصول اولیه بقاء انسان بازگردند: غذا، آب و پناهگاه. در همین راستا، یک تیم تحقیقاتی از یک شرکت فناوری بریتانیایی موفق به دریافت جایزه‌ای به مبلغ ۱۵۰٬۰۰۰ پوند (۱۹۴٬۰۷۰ دلار) برای توسعه یک سیستم نوآورانه جهت تأمین آب آشامیدنی پاک در ماه شده‌اند.



سیستم آنها به نام "SonoChem" مقام نخست رقابت بین‌المللی Aqualunar Challenge را کسب کرده است؛ این رقابت توسط آژانس فضایی بریتانیا تأمین مالی شده و با همکاری آژانس فضایی کانادا و سایر نهادها برگزار شده است. هدف این رقابت، پیشبرد نوآوری‌های فناورانه برای سکونت آینده در ماه، به ویژه در زمینه تأمین آب آشامیدنی پاک، است. آژانس فضایی بریتانیا روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای برندگان را اعلام کرد.

«فضانوردان برای نوشیدن، پرورش غذا، و همچنین تهیه اکسیژن برای تنفس و هیدروژن برای سوخت، به منبع قابل اطمینانی از آب نیاز خواهند داشت»، مگان کریستین، رئیس هیئت داوران رقابت Aqualunar، در این بیانیه گفت. «تخمین زده می‌شود که ۵.۶٪ از خاک اطراف قطب جنوب ماه (که به آن "رگولیت" گفته می‌شود) حاوی آب یخ‌زده باشد. اگر این آب بتواند با موفقیت استخراج، از خاک جدا و تصفیه شود، امکان ساخت یک پایگاه انسانی فراهم می‌شود.» کریستین همچنین فضانورد ذخیره و مسئول اکتشافات تجاری در آژانس فضایی بریتانیا است.

تیمی که به رهبری لولان نایکر، مدیر فنی شرکت Naicker Scientific، مقام نخست را کسب کرد، نوعی "مایکروویو ماه‌نشین" توسعه داده که آب استخراج‌شده از یخ‌های ماه را تصفیه می‌کند. به زبان ساده، سیستم SonoChem از امواج صوتی برای ایجاد حباب‌هایی در آب ماه استفاده می‌کند که درون آن‌ها دما و فشار بالا، اتم‌هایی ناپایدار و شیمیایی به نام "رادیکال‌های آزاد" تولید می‌کنند که آب را پاکسازی می‌کنند.

نایکر توضیح داد: «تصور کنید در وسط زمستان خاک باغچه‌تان را بکنید و بخواهید از آن آب یخ‌زده برای نوشیدن استخراج کنید. حالا تصور کنید باید این کار را در محیطی با دمای منفی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد، خلأیی تقریباً کامل، گرانش پایین و منابع برق بسیار محدود انجام دهید.» او افزود اگر سیستم SonoChem آن‌ها بتواند با موفقیت در ماه کار کند، این فناوری می‌تواند در مریخ یا مناطق دورافتاده زمین که دسترسی به آب آشامیدنی سخت است نیز کاربرد داشته باشد.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)